Način pripreme
Pripremite marinara sos tako što iseckate sitno luk i beli luk. Pomešajte mleveni paradajz sa paradajz pireom i svim začinima.
Ugrejte maslinovo ulje u maloj šerpi na umerenoj temperaturi. Lagano izdinstajte luk i beli luk dok ne omekšaju, oko 3 minuta. Dodajte paradajz sa začinima i belom vinom. Kuvajte oko 30 minuta dok se sos ne zgusne, periodično mešajte.
Isecite tikvice na pola po dužini. Izvadite unutrašnjost malom kašikom kao čamce. Unutrašnjost sitno isecite. Očistite luk i sitno isecite. Oljuštite kobasicu i izgnječite na sitne komade.
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj temperaturi. Dinstajte luk i unutrašnjost tikvica oko 3 minuta. Dodajte kobasicu i pržite, mešajte i pritiskajte kašikom da biste izdrobili. Dinstajte oko 10 minuta.
U odgovarajuću posudu, za veličinu tikvica, na dno sipajte sos marinara. Preko sosa poređajte tikvice. Stavite od kobasice u otvore.
Odozgo stavite mocarelu, sitno iseckanu. Pokrijte folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kad bude gotovo skinite foliju i pecite još 5 minuta.