Kroketi od krompira i kiselih krastavčića za prilog

08/10/2017
"Sa ovako ukusnim kroketima za prilog, niko neće pogledati šniclu "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije36
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano662
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 - 10 komada, srednje veličine
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • jaja - 1 komada
  • čubar
  • so
  • prezle - 5 - 6 supenih kašika
  • brašno - za uvaljanje kroketa
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir, operemo, sipamo vodu i stavljamo cele da se skuvaju sa prstohvatom soli i čubrom, pazimo da se ne prekuva. Krastavčiće sitno iseckamo i ako može ocedimo sok.

Skuvani krompir izvadimo iz vode i ostavljamo da se ohladi. U veliku posudu izrendamo krompir i posolimo.

Dodajemo isečene i oceđene krastavce, umućeno jaje, prezle (5 supenih kašika) i mesimo smesu. Ako je potrebno može se dodati još prezle.

Supenom kašikom uzimamo malo od smese od krompira i vlažnim rukama oblikujemo male krokete. Stavljamo ih u brašnom posut pleh ili u veliki tanjir.

Kad budu gotovi, dobro ih uvaljamo u brašno i pržimo dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Gotove krokete vadimo na rešetku. Serviramo kao prilog jelima sa mesom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar