Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa pasuljem

Svinjetina sa pasuljem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Svinjetina sa pasuljem
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
6
"Klasičan predlog za ljubitelje tradicionalne kuhinje"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 800 g
  • pasulj - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 3 glavice, crni
  • bujon - od povrća
  • so
  • bibe
  • šećer - 1 kašičica
  • paradajz - 150 g, mleveni
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • nana
  • čubar
  • brašno - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad, crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj još prethodne večeri potopite da nabubri. Ujutru ga isperite, ocedite i stavite u glinenu đuvečaru. Meso iseckajte na komadiće i dodajte ga pasulju.

Luk i šargarepu očistite, pa luk isecite na polumesece, a šargarepe na kolutiće. Dodajte paradajz, paradajz pire, šargarepu, luk, iseckane paprike, brašno i sve začine.

Promešajte, dodajte maslinovo ulje i isipajte bujon od povrća, tako da prekrije sve sastojke.

Stavite u rernu, zagrejte na 200 stepeni i ostavite da provri 30 minuta.

Kada provri, smanjite temperaturu na 160 stepeni i dinstajte tako 2 sata, pa zatim sklonite poklopac i pecite bez njega 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: