Paradajz punjen pirinčem iz rerne

09/10/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200224
"Specijalni predlog za sve koji poste ili ne vole mnogo meso - vegetarijanski punjeni paradajz sa pirinčem iz rerne "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano479
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite gornje delove paradajza i izdubite unutrašnjost. Malo ga posolite. Luk i beli luk sitno iseckajte i prodinstajte u maslinovom ulju sa malo vode 5 minuta.

Dodajte rendanu šargarepu i pirinač i mešajte još 3-4 minuta. Dodajte 2 šolje bujona i ostavite da ga pirinač upije.

Na kraju dodajte unutrašnjost paradajza, peršun i mirođiju. Posolite i pobiberite.

Dobijenim nadevom napunite paradajz, stavite isečene gornje delove (poklopce) i poređajte ih u tepsiju za pečenje. Posipajte sa malo maslinovog ulja. Dodajte drugu šolju bujona i pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 30 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar