Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pasulj sa paradajzom iz rerne

Pasulj sa paradajzom iz rerne

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Pasulj sa paradajzom iz rerne3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Pasulj iz rerne sa belim lukom - klasika koja nikad ne dosadi i koju bismo garnirali sa malo svežeg peršuna, a vi?"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 4 šolje (400 g), potopljen preko noći i oceđen
  • paradajz - 500 g, oguljen i iseckan
  • beli luk - 2 čena, isitnjen
  • začini - 2 kašike (majčina dušica, bosiljak, origano)
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • so - po želji
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj kuvajte u posoljenoj vodi sat vremena u velikoj šerpi Doro ga ocedite. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni.

Pasulj stavite u tavu za pečenje. Dodajte paradajz, beli luk, začine i maslinovo ulje.

Posolite i pobiberite. Pecite sat vremena. Jelo poslužite dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: