Čorba od tikvica

Fat BertaFat Berta
Džedaj
6104350106
Čorba od tikvica
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
10/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ekonomična, laka za pripremu i neverovatno ukusna - kako da je odmah ne probamo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • ulje - 3 kašike ili maslac
  • brašno - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • mirođija
  • peršun
  • pirinač - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • limun
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice ogulite, operite ih i secite na kockice. Stavite ih u posoljenu vodu da se kuvaju. Za bolji ukus, možete staviti i manju kosku ili krišku hleba.

Izvadite tikvice iz bujona kada omekšaju i ispasirajte ih.

Napravite zapršku, tako što ćete u ulju propržiti iseckan luk, brašno i alevu papriku. Razredite zapršku tečnošću od supe i dodajte tikvice. Kuvajte još 10 minuta.

Dodajte oprani pirinač, a kada i on omekša, dodajte iseckanu mirođiju i peršun.

Zapržite već ohlađenu čorbu sa umućenim kiselom mlekom, jajetom i sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: