Način pripreme
Operite patku i osušite kuhinjskim ubrusom. Začinite biberom iznutra, začinite biljkama i stavite kriške pomorandže.
Pomoću kuhinjskog kanapa vežite za ramena i stomak da bude dobro vezana.
Stavite maslac u nelepljivi tiganj. Zapecite meso sa obe strane. Sipajte liker. Začinite biberom, solju, sokom od pomorandže, bujonom i belim vinom.
Poklopite poklopcem i kuvajte patku sa pomorandžama 90 minuta. Temperatura mesa treba da je 70 stepeni. Prelivajte je sosom koji ste dobili.
Posle premestite patku u duboku posudu za pečenje i gurnite je u umerenu rerni na još 90 minuta. Možete i odmah da pečete patku tri sata u rerni i da preskočite tiganj.
Spremite sos za meso. Skuvajte koru pomorandže dok ne omekša, isecite na lente. Pomešajte skrob sa 20 ml vode.
Sipajte šećer u šerpu i ostavite da se karamelizuje, onda sipajte sok od pomorandže. Promešajte i dodajte pet kašika sosa, koji se stvorio prilikom kuvanja patke. Sipajte skrob.
Mešajte dok ne dobijete kremastu konzistenciju sosa za pečenu patku na toskanski način.