Voćna torta sa kremom od jaja

11/10/2017
"U stomaku uvek ima mesta za još jedno parče torte "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • belanca - 2 komada
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 4 supene kašike (60g)
  • brašno - 4 supene kašike (36g)
  • maslac - ili ulje za premazivanje pleha
  • brašno - za posipanje pleha
  • za glazuru
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 100 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • vanila - štapić
  • slatka pavlaka
  • voće - pomorandže ili maline za ukras
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu uključujem na 180 stepeni, uključen i gornji i donji grejač. Pleh u kojem pečem koru, obložim papirom za pečenje, ivice i dno (papirom) premažem uljem ili maslacem i posipam brašno.

Belanca i šećer pomešam u posudi i mikserom mutim na velikoj brzini dok se ne dobije gust sneg od belanaca. Dodajem jedno po jedno žumance. Dodajem brašno poslednje - kašiku po kašiku.

Brzinu mešanja ne menjam. Mutim dok se ne dobije homogena smesa.

Dobijeno testo sipam u pripremljen pleh. Poravnam uz pomoć kašike. Pečem na srednini 8 minuta.

Vadim iz rerne i ostavljam da se ohladi, nakon toga vadim iz rerne.

Za glazuru koristim krem od jaja između kora, ukrašen pomorandžom na na drugu koru orahe i maline. Prethodno prelivam kore sirupom od malina i pomorandže.

Krem od jaja pripremam tako što umutim žumanca sa šećerom dok ne pobele. Dodajem brašno i ponovo mutim. Sipam 1/2 šolje svežeg mleka i ponovo dobro umutim.

Stavljam 800 ml svežeg mleka da se ugreje u rerni oko 5 minuta. Dodajem vanilu. Sipam smesu od jaja, uz neprestano mešanje, u toplo, ali ne vrelo mleko i mešam dok se ne zgusne. Skidam krem sa vatre pre nego što provri.

Koru odozgo glaziram umućenom slatkom pavlakom, koju posipam kokosovim brašnom i ukrašavam u zavisnosti od mašte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar