Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prženi krompir»Prženi krompir na kiparski način

Prženi krompir na kiparski način

LakomnicaLakomnica
Početnik
72
Prženi krompir na kiparski način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dva puta prženi i u jednom dahu pojedeni - ovo je bilans ovih prženih krompira na kiparski način"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • ulje
  • so
  • sok od limuna
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operite, oljuštite (u jednoj od varijanti, mogu da se pripremaju i sa korom), nasecite ih na krupno, ponovo ih operite i ocedite.

Poprskajte krompir sokom od limuna i posolite ga. Nakon toga, ispržite krompir do otprilike 80%, izvadite ga, ocedite i ostavite oko 2 sata u frižideru.

Nakon toga, ispržite krompir do zlatne boje i kada ga izvadite iz ulja, pospite ga origanom.

Napomena: Ovaj recept je iz Limasola. Nadamo se da će vam se dopasti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: