Zapečene špargle sa mladim lukom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
247
11/10/2017
"Tako ukusne špargle i tako lake za pripremu do sada niste probali."
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 860
  • Pregledi tokom meseca71
  • Pregledi tokom sedmice71
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite špargle i nasecite ih na srednje velike komade (oko 1-2 cm). Spustite ih u vrelu, posoljenu vodu da se skuvaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Izvadite i ocedite skuvane špargle.

Zagrejte maslac u u njemu upržite mladi luk, naseckan na sitno. Kada luk omekša, dodajte špargle i sitno naseckani peršun.

Začinite povrće biberom, šafranom (koji ste rastvorili u malo vrele vode) i posolite.

Promešajte sve i prebacite u nauljeni pleh. Prelijte sve prethodno umućenim jajima i pecite oko 10-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160-180 stepeni.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar