Način pripreme
Izmrvite kvasac u sveže mleko, dodajte šećer, supenu kašiku brašna i ostavite da se aktivira.
Prosejte brašno, dodajte so, rastopljeni maslac, jaja i kvasac. Mesite testo dok ne postane meko i glatko, ako se lepi dodajte još malo brašna.
Gotovo testo se stavlja u posudu namazanu uljem, pokriva se folijom i ostavlja na toplom da se udvostruči.
Nadošlo testo podelite na 3 dela, svaki deo razvijte oklagijom na radnoj površini, posutoj brašnom, do debljine pola santimetra i oblikujte kiflice. Po želji stavite komadić sira u svaku kiflicu.
Gotove kiflice poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Pecite pogaču u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne bude gotova. Možete porveriti drvenim ražnjićem.
Kad velika pogača od kiflica bude gova izvadite je iz rerne i pokrijte krpom da se popari i ostane mekana.
Prijatno!