Pogača od kiflica

Stela TserkovskaStela Tserkovska
Početnik
11533
Pogača od kiflica
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Pogača i kiflice u jednom - šta je lepše"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • voda - 250 ml, topla
  • ulje - 250 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kockica, živi
  • žumanca - 1 komad za premazivanje
  • susam - za posipanje
  • brašno - 6 šolja, može i više
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseva u posudu i u njega se sipa kvasac, prethodno rastvoren u vodi sa 1 supenom kašikom šećera. Stavlja se još ulja i mleko.

Posoli se i sipa se preostala količina šećera. Od svega se mesi meko testo, koje se deli na dve lopte. One se razvlače na okrugle kore, koje se seku na 8 ili 12 trouglova.

Od njih se prave kiflice, koje se ređaju zbijeno u pleh. Ostavljamo da se pogača udvostruči 30-40 minuta.

Nakon toga se premaže žumancem i sa 1 supenom kašikom ulja. Posipa se semenkama i peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: