Slatki rolat sa želiranim kremom

13/10/2017
"Harmonija ukusa u ovom rolatu ga pravi omiljenim desertom i starih i mladih"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • soda - 1/2 kašičice
  • brašno - 6 supenih kašika
  • za krem
  • kisela pavlaka - 250 g
  • krem sir - 125 g
  • šećer u prahu - 3 - 4 supene kašike
  • želatin - 10 g
  • konjak - 1 supena kašika
  • slatko od jagoda - 1 teglica
  • čokoladne mrvice - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajemo brašno i sodu. Dobro promešamo i sipamo smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

U kaseroli ugrejemo kiselu pavlaku. U nju dodajemo prethodno rastvoren želatin i energično mešamo. Dodajemo krem sir, šećer u prahu, konjak i mešamo dok se ne dobije gladak krem.

Pečenu koru vadimo na vlažnu krpu i uvijamo u rolat, da dobije oblik. Razvijamo i namažemo delom kremom i slatkom od jagoda.

Ponovo uvijamo i odozgo premažemo preostalim delom krema. Posipamo slatkom od jagoda i čokoladnim mrvicama. Savljamo u frižider na 2-3 sata da se stegne.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar