Način pripreme
Mutite jaja sa šećerom na kratko, dodajte vrelu vodu i mutite mikserom još 3-4 minuta.
Dodaje se vanila i brašno sa praškom za pecivo, meša se lopaticom dok se ne dobije glatka smesa za kolač.
Sipa se na papir za pečenje u širok pleh i peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-13 minuta, probajte čačkalicom za zube da li je gotov.
Vadi se na vlažnu krpu, skida se papir i uvijamo u rolat. Palvaka se umti na krem sa šećerom u prahu.
Kajsije se očiste i iseku na kockice, odvoje se komadi za ukras. Jagode se očiste i one se iseku.
Kora se lagano premaže sirupom od jagoda uz pomoć četke, odozgo se namaže pavlaka, preko nje se poređa red kajsija, red jagoda i uvijamo u rolat. Preostalu pavlaku sipamo u špric sa nastavkom i ukrašavamo ružicama.
Dekoriše se kriškama kajsija, listovima sveže mente i kapljicama sirupa od jagoda. Kolač serviramo gladan sa sirupom od jagoda razređenim sa mineralnom ili gaziranom vodom. Sveže, letnje i ukusno!