Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pirinač sa dimljenim krilcima i povrćem

Pirinač sa dimljenim krilcima i povrćem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pirinač sa dimljenim krilcima i povrćem
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ako se iz kuhinje širi neverovatan miris, znajte da se u rerni peče pirinač sa dimljenim krilcima i povrćem"

Potrebni sastojci

  • krilca - 8 komada, dimljena
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 3 komada
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 80 ml
  • vegeta - 1 supena kašika
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 3 - 4 struka
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje na vatri i dodaje sitno iseckan luk.

Dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju /oko 2 minuta/, nakon toga dodajte opran i oceđen pirinač.

Mešajte neprestano oko 2-3 minuta, dok pirinač ne postane providan, nakon toga ga pospite biberom, dimljenom alevom paprikom i vegetom.

Dodajte u pirinač paprike i paradajz isečene na krupne komade.

Posolite, lepo promešajte i prebacite pirinač sa povrćem u pleh. Poređajte dimljena krilca u pirinač i sipajte 4 čaše tople vode.

Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 45 minuta. Kad jelo bude gotovo, izvadite ga iz rerne i pospite sitno iseckanim svežim peršunom.

Miris dimljenog mesa i aromatičnih začina će vam probuditi apetit.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: