Način pripreme
Pripremite testo od namirnica ili iskoristite gotovo testo za picu. Napravite jednake loptice od testa (između 16 i 20 loptica, zavisno od veličine).
Pripremite Marinara sos. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i upržite luk dok ne omekša (oko 8 minuta). Dodajte paradajz pire i dobro promešajte. Nakon 2-3 minuta dodajte paradajz sos i začine. Smanjite temperaturu i ostavite sos da se krčka na slaboj vatri dok se ne zgusne (oko 30 minuta).
Uzmite jedan komad testa i spljeskajte ga na površini posutoj brašnom. Premažite ga Marinara sosom (ko 1 kašika), a ivicu ostavite nenamazanu. Pospite malu picu sa komadima slanine i mocarele. Premažite ivicu testa sa malo vode.
Napravite džep, tako što uhvatite testo i sklopite ga da punjenje ostane unutra. Možete uhvatiti i premazane ivice i da ih zalepite vrteći celu picu. Napravite oblik lopte - bombice.
Stavite gotove bombice u pleh obložen papirom za pečenje. Sipajte maslinovo ulje u šolju i stavite u njega začine. Premažite bombice i čačkalicom napravite nekoliko rupica u testu, na spojevima testa, bliže kraju.
Pecite bombice u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ponovo premažite maslinovim uljem sa začinima. Vratite u rernu na još oko 15 minuta.