Način pripreme
Dobro operemo povrće. Očistimo šargarepu, preplovimo papriku i izvadimo semenke.
Isečemo krajeve mahune boranije, i sitno iseckamo na kraće komade /ipak to jedu deca/.
U osgovarajućoj šerpi dinstamo ulje i luk, iseckan na sitne kockice. U njih dodajemo i bujon od povrća.
Kad se luk izdinsta, dodajemo papriku i šargarepu, prethodno isečene na sitne kockice, čen belog luka, a nakon toga i alevu papriku.
Dpdajemo bornaiju i čim se povrće dobro izdinsta sipamo izrendan paradajz. Supa se krčka još 5 minuta, nakon toga dodajemo sveže mleko i posolimo.
Ostavljamo je da vri i pre nego što je skinemo sa vatre dodajemo sitno iseckan sveži peršun.
Vadimo čen belog luka, on je začinio supu. Serviramo je ukrašenu odgovarajućim povrćem ili salatom u zavisnosti od sezone.
Možemo dodati i po kašiku kiselog mleka.