Supa od boranije

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
05/12/2017
"Neki ga jedu u plakiji, ali najukusnija boranija je u supi, evo i dokaza "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano280
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • bujon - 1 litar, od povrća
  • luk - 1 glavica, crni, na sitno
  • beli luk - 1 čen, na sitno
  • boranija - 225, g, zelena, isečena na lente 2, 5 cm
  • bob - 350 g
  • pasulj - 425 g, beo, iz konzerve
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli luk - divlji, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se proprže u maslinovom ulju. Dodaju se bob i boranija.

Doda se bujon od povrća i ostavlja se da vri 10 minut. Nakon što se skine s ringle dodaje se beli pasulj.

Polovina supe se pasira, nakon čega se vraća opet u drugu polovinu. Začinjava se solju i biberom. Dekoriše se divljim belim lukom isečenim na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar