Način pripreme
Jaja se umute šećerom 2-3 minuta, dok ne postanu vazdušasta. Sipamo ulje, ne prestajući da mešamo, dok se dobro ne pomeša.
Posudu namažemo, na dno stavljamo 2 kore i prelivamo sa 1-2 kutlače od smes od jaja.
Nakon toga stavljamo i sledeće dve kore i tako se ređaju, dok se ne stave poslednje dve kore i pokrivaju se gusto smesom od jaja.
Sečemo pitu na kvadrate i prelivamo istopljenim maslacem.
Stavljamo pitu u prethodno zagrejanu rernu do 180 stepeni i pečemo dok ne postane zlatasta.
Pripremamo sirup - u dve šolje vode stavljamo šećer i kuvamo sirup. Kuvamo na umerenoj vatri 5 minuta. Ostavljamo da se ohladi. Stavljamo vanilin šećer.
Ispečena pita se preliva vruća.
Čekamo 30 minuta pre nego što servirammo našu slatku pitu.
Komentari