Bogata slatka pita

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
314
19/04/2018
"Imamo dva uslova da nam pita postane omiljena - da je slatka i da je bogata "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije21
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano499
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Slatke Pite

Način pripreme

Bundevu očistite i krupno je narendajte, pa je zatim propržite oko 5 minuta sa kravljim maslacem.

Dodajte šećer i promešajte. Nakon toga dodajte i narendanu jabuku. Sipajte sveže mleko i dodajte vanilin šećer i suvo grožđe.

Ostavite na vatri oko 10 minuta. Na kraju dodajte marmeladu od kruške i sklonite sa vatre. Nadev je gotov.

Rasporedite nadev na kore, tako da u rolat uvijete 2 kore zajedno. Poređajte ih u nauljanu tepsiju i pecite 10 minuta na 250 stepeni i još 20-25 minuta na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu koricu.

Pita se veoma lako i brzo pravi i odlična je kao desert.

Uživajte!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar