Paprike sa kobasicom i pirinčem

18/10/2017
"Ukusno jelo koje će okupiti celu porodicu oko trpeze "
Priprema25 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i beli luk sitno. Očistite paprike i isecite na kvadratiće. Izvadite unutrašnjost kobasice.

Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Pržite luk i beli luk na kratko.

Dodajte mleveno meso iz kobasice. Kuvajte oko 10 minuta dok mleveno meso ne promeni boju i izmrvi se.

Dodajte paprike, isečene na kvadrate. Lepo promešajte. Dodajte paradajz na kockice, pirinač i začine. Promešajte i kuvajte oko 5 minuta.

Dodajte teleći bujon i promešajte. Sačekajte da provri, poklopite tiganj i smanjite temperaturu.

Ostavite jelo da se kuva 30 minuta poklopljeno, mešajte periodično. Nakon 30 minuta skinite poklopac i proverite da li je pirinač gotov.

Ako nije, kuvajte još 10 minuta ili dok ne bude gotovo. Kad se pirinač skuva, promešajte jelo i servirajte sa ljutim čili sosom po želji.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar