Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač na tiganju»Paprike sa kobasicom i pirinčem

Paprike sa kobasicom i pirinčem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Paprike sa kobasicom i pirinčem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Ukusno jelo koje će okupiti celu porodicu oko trpeze"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1 srednja glavica
  • kobasica - 250 g, sirova, teleća
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 400 g, olušteni i isečeni na kockcie
  • pirinač - 1 šolja
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • bujon - 400 ml, teleći
  • biber
  • pikantan čili sos - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i beli luk sitno. Očistite paprike i isecite na kvadratiće. Izvadite unutrašnjost kobasice.

Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Pržite luk i beli luk na kratko.

Dodajte mleveno meso iz kobasice. Kuvajte oko 10 minuta dok mleveno meso ne promeni boju i izmrvi se.

Dodajte paprike, isečene na kvadrate. Lepo promešajte. Dodajte paradajz na kockice, pirinač i začine. Promešajte i kuvajte oko 5 minuta.

Dodajte teleći bujon i promešajte. Sačekajte da provri, poklopite tiganj i smanjite temperaturu.

Ostavite jelo da se kuva 30 minuta poklopljeno, mešajte periodično. Nakon 30 minuta skinite poklopac i proverite da li je pirinač gotov.

Ako nije, kuvajte još 10 minuta ili dok ne bude gotovo. Kad se pirinač skuva, promešajte jelo i servirajte sa ljutim čili sosom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: