Pačetina magre

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19092
19/10/2017
"Gurmansko iskušenje, koje morate da probate još jednom "
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano265
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte šećer u posudi na vatri i dolijte lagano crno vino. Dodajte očišćene i osušene borovnice i razređeno sirće balzamiko. Ostavite sos da se kuva 6-7 minuta, Gotov vruć sos promešajte sa hladnim maslacem.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i napravite lagane zareze u kožici pačijeg filea, ali nemojte da oni stignu do mesa. Posolite ga i dodajte biber.

Ugrejte malo maslinovog ulja u tiganju (gril ili teflonski) i zapržite pačetinu oko 5-6 minuta, prvo sa kožicom na dole. Nakon toga ga okrenite i pospite ga izmrvljenim ruzmarinom i dodajte još malo soli i bibera, po želji.

Zapržene filee pačetine prebacite u aluminijumsku foliju, zapakujte ih kao džep. Stavite ih u rernu da se peku 7-8 minuta do roze boje.

Napravite krompir pire od skuvanog krompira i dodajte malo maslaca i začine u njega. Prebacite pačetinu u odgovarajući tanjir i nasecite ga na tanke kriške po prorezima po kožici. Sipajte garnituru od krompir pirea i prelijte sve sosom od borovnica.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar