Pitice od palačinki

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pitice od palačinki
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ime vam govori o kakvoj poslastici je reč, ali ipak treba da probate, kako bi se sami uverili"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g + 1 kašika
  • jaja - 7 komada
  • sveže mleko - 550 ml
  • brašno - 225 g
  • kačkavalj - 600 g
  • prezle - 150 g
  • ulje - za prženje
  • sos vorčester - 1 kašika
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte 1 kašiku maslaca, 4 jaja, 200 ml mleka i 150 g brašna u dubokoj posudi. Dodajte prstohvat soli i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Stavite je u frižider na 1-2 sata.

U tiganju sa debelim dnom istopite preostalih 100 g maslaca na slaboj vatri. Uz neprestano mešanje dodajte preostalih 75 g brašna i zagrejte smesu na 3-4 minuta. U tankom mlazu dolijte ostatak mleka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Začinite muskatnim oraščićem, dodajte Vorčester sos, so i biber.

Prebacite gotovu smesu za nadev u drugu posudu i stavite je u frižider da se ohladi na 1 sat.

Od prve smese, koju ste napravili, ispržite palačinke - smesa je dovoljna za 12-14 komada.

Izvadite smesu za nadev iz frižidera i dodajte u nju rendani kačkavalj. Dobro promešajte da se kačkavalj rasporedi jednako. Stavite po 3 kašike nadeva u centar palačinke. Umotajte je i preklopite krajeve. Napravite isto sa svim palačinkama.

Umutite 3 jaja. Potopite palačinke u jaja, zatim u prezle i ispržite ih u jako zagrejanom ulju do zlatne boje.

Ostavite gotove palačinke nekoliko minuta na ubrusu da se ocede od viška masnoće i poslužite ih tople sa sosom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: