Način pripreme
Od sastojaka za testo se zamesi meko testo, podeli se na loptice veličine pesnice i ostavlja se nadođe dok se ne udvostruči. Kad ovlikujete loptice obilno ih premažite uljem. Za to vreme pripremite nadev.
Očistite svežu bundevu i izrendajte krupnije. Gotova bundeva se pomeša sa cimetom i sitno iseckanim orasima.
Kad testo bude gotovo, razvucite ga preko stolnjaka u krug, što je moguće tanje. Posipamo koru nadevom od bundeve, oraha i cimeta kašikom posipamo 2-3 supene kašike ulja i 4-5 supenih kašika šećera.
Uvijamo u rolat, podižemo jedan kraj stolnjaka i ređamo u pleh u oblik puža.
Ovako pripremamo sve ostale kore, svaku sledeću uvijamo oko prethodne. Namažemo pitu uljem i pospemo šećerom.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Gotova pita se pokriva krpom 15 minuta da omekša.