Način pripreme
1. Proverite da li je avokado dobro uzreo, sklanjajući mali deo s vrha i gledajte da je srednje zelen do bež;
2. Oljuštite ga i isecite polovinu na sitne parčiće;
3. Iseckajte listiće mente i majčine dušice na veoma sitno;
4. U manju posudu sipajte krem sir i začine;
5. Dodajte avokado i maslinovo ulje, kao i suve začine - so i biber;
6. Promešajte sve dobro;
7. U posudu za pečenje poređajte pečurke, nakon što ste pre toga otklonili stabljike i namažite ih iznutra i spolja sa malo maslinovog ulja. Stabljike poređajte oko pečuraka u posudu za pečenje - postaju ukusni;
8. Napunite pečurke smesom i pospite preko svake malo avokada i crvene paprike da bi bilo lepše;
9. Stavite kačkavaljčiće kao kapice na svaku pečurku i takođe pospite odozgo s malo začina;
10. pecite oko 34-40 minuta na 190 stepeni;
11. Servirajte blago ohlađene s listićem peršuna.
Predivno jelo za goste koje ide izuzetno dobro uz hladan roze.