Pogača sa mlevenim mesom, pečurkama i kačakvaljem

24/10/2017
"Evo, ovo se zove junačka pogača sa aromatičnim nadevom!"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano268
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za pogaču
  • brašno - 1 kg
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • jaja - 3 + jedno žumance za premazivanje
  • kvasac - 1 kesica
  • za nadev
  • mleveno meso - 400 g
  • šampinjoni - 150 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • biber
  • ulje - 1 kašičica
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se proprži sa začinima, dodaju se iseckane pečurke i promešamo 2-3 puta. Poklopimo i ostavljamo sa strane da se dinsta.

Zamesi se meko testo od navedenih sastojaka. Podelimo na dve lopte, jedna je veća, da pokrije dno pleja i da izlazi izvan njega.

Loptice od testa se razvuku na dve kore i pokrivamo dno namazanog pleha većom. Rasporedimo nadev, posipamo rendanim kačkavaljme i uvijamo ivice kora, učvrstimo tu i tamo.

Nadev se pokriva drugom korom. Namažemo umućenim žumancem.

Savljamo u ugrejanu rernu na 50 stepeni i kad pogača nadođe povećamo na 150 stepeni i pečemo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar