Odličan kolač od bundeve

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
28/10/2017
"Putujemo u zemlju neverovatno ukusnih jela sa ovim predivnim kolačem "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano7 936
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • šećer - 180 g
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 60 ml
  • kakao - 50 g
  • voda - 150 ml, topla
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 15 g
  • za bundevu
  • bundeva - 300 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite bundevu na komade. Stavite je u pleh, pospite šećerom, sipajte vodu i stavite da se peče na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne omekša. Kad bude gotova izvadite je i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Sipajte ulje u delovima. Prosejte brašno u posudu sa praškom za pecivo.

Sipajte pola vode, ona treba da bude topla, ali ne vrela. Umutite i sipajte pola brašna, ponovo promešajte, sipajte preostalu vodu i brašno. Promešajte dok ne upije sastojke i dok se ne dobije homogena smesa. Treba da se dobije gusta smesa.

Uzmite posudu i sipajte jednu šolju od smese u nju.

Izgnječite bundevu ili je ispasirajte i stavite u posudu sa odvojenom smesom.

Promešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Preostlau smesu od keksa pomešajte sa prosejanim kakaom i promešajte.

Namažite pleh, prečnika ne više od 26 cm sa malo ulja. Sipajte smesu od kakaa, poravnajte odozgo i stavite smesu od bundeve.

Kašikom pažljivo pritisnite smesu od bundeve ka unutra, nemojte raznostite i pomešajte sa smesom od kakaa.

Ugrejte rernu na 170 stepeni i stavite pleh. Pecite kolač 30-40 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar