Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Krompir punjen mlevenim mesom i kačkavaljem

Krompir punjen mlevenim mesom i kačkavaljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Krompir punjen mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
14/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Danas smo odlučili da jedemo tople punjene krompire sa raskošnim nadevom i omiljenim pićem - dozvoljavamo vam da nam ukradete ideju"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • mleveno meso - 400 g
  • slanina - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad, zreo
  • biber - 2 prstohvata
  • majčina dušica - 3 grančice, sveža + za posipanje
  • ulje - 1 šoljica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite krompir, prepolovite i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Ne treba previše da omekša, nego da ostane tvrđi.

Nakon što bude gotov, ocedite odmah od vode da se ne natopi.

2. Oljuštite i iseckajte sitno luk, a paradajz izrendajte, odovjite ljusku. Koristite sortu koja je sočna i gusta.

3. Ugrejte ulje i u njemu propržite luk dok ne dobije zlatnu boju. Stavite slaninu, a nakon toga i paradajz.

Nakon minut dodajte mleveno meso i mešajte da se izmrvi.

Začinite solju, biberom, iseckanim listovima majčine dušice. Kuvajte dok ne ispari tečnost iz paradajza.

4. Izvadite unutrašnjost krompira tako da dobijete čamac. Unutrašnjost možete dodati u nadev od mlevenog mesa ili da odvojite za krompir pire.

5. Napunite udubljenja, pospite kačkavaljem i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne stvori zlatna korica.

Servirajte punjeni krompir topao.

Prijatno!

Krompir punjen mlevenim mesom i kačkavaljem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: