Način pripreme
Operete paprike u paradajz za punjene toplom vodom. Isečete im poklopce i sačuvate ih. Očistite od semenki paprike posolite s prstohvatom soli sa unutrašnje strane.
Paradajzu kašikom izdubite unutrašnjost i sačuvate je, njih iznutra pospete prstohvatom šećera. Poređate ih u posudu za pečenje i spremate nadev. U tiganju zapržite sitno isečen luk i beli luk dok ne omekšaju.
Dodate mleveno meso i mešate dok se ne rasitni. Dodajete paradajz sok, narendanu šargarepu na krupno rende i solite ako je neophodno. Dodajete začine, peršun, nanu, biber i alevu papriku. Dodajete pirinač i 3 šolje tople vode, kuvate dok pirinač ne nabubri.
Gotovim nadevom punite pripremljeno povrće i stavljate im poklopce. Isečete očišćen kormpir na krupne parčiće, solite ih i dodajete u posudu između punjenog povrća.
Odovjeno u posudi narendate na rende sačuvanu sredinu paradajza, malo šećera, biber i alevu papriku. Dodate im maslinovo ulje i 1 šolju tople vode. Smesom prelivate sadržaj posude za pečenje.
Pečete na 180 stpeni dok povrće ne ostane na masnoći.