Način pripreme
Paradajz se opere temeljno i iseče se pod dužini na dve polovine.
Donje polovine paradajza se poređaju u posudu za pečenje, koju smo prethodno namazali uljem. Ne bacajte gornje polovine, jer ćemo ih posle stavite nazad odozgo preko paradajza.
Počinjemo da spremamo nadev. U tiganju zagrevamo masnoću i stavljamo luk i beli luk.
Zapržimo oko 3-4 minuta, nakon čega dodajemo i mleveno meso, mešajući pažljivo, da ga rasporedimo ravnomerno i da ne ostanu grudvice.
Dodajemo malo vode, ako ima potrebe i posipamo začinima.
Ponovo promešamo i sklanjamo sa ringle kada se mleveno meso zaprži.
Sipamo nadev u paradajz poređan u posudu za pečenje, stavljamo odozgo poklopce pripremljenom punjenom paradajzu, koje smo prethodno odsekli i sipamo oko šolju vode u posudu.
Pokrivamo folijom. Pečemo na 190 stepeni oko sat.
Nakon toga sklanjamo foliju i zapečemo još nekoliko minuta bez nje.
Paradajz punjen mlevenim mesom i lukom je mnogo ukusan!
Prijatno!