Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen mlevenim mesom i lukom

Paradajz punjen mlevenim mesom i lukom

akakakakakak
Početnik
11
Paradajz punjen mlevenim mesom i lukom
Fotografije: akakak
1 / 2
06/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Sjajno predjelo od paradajza punjenog mlevenim mesom i lukom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • mladi beli luk - 1 vezica
  • ulje - 200 g
  • mleveno meso - 1 kg (svinjsko, teleće ili kombinovano)
  • so - 1 kašika
  • peršun
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se opere temeljno i iseče se pod dužini na dve polovine.

Donje polovine paradajza se poređaju u posudu za pečenje, koju smo prethodno namazali uljem. Ne bacajte gornje polovine, jer ćemo ih posle stavite nazad odozgo preko paradajza.

Počinjemo da spremamo nadev. U tiganju zagrevamo masnoću i stavljamo luk i beli luk.

Zapržimo oko 3-4 minuta, nakon čega dodajemo i mleveno meso, mešajući pažljivo, da ga rasporedimo ravnomerno i da ne ostanu grudvice.

Dodajemo malo vode, ako ima potrebe i posipamo začinima.

Ponovo promešamo i sklanjamo sa ringle kada se mleveno meso zaprži.

Sipamo nadev u paradajz poređan u posudu za pečenje, stavljamo odozgo poklopce pripremljenom punjenom paradajzu, koje smo prethodno odsekli i sipamo oko šolju vode u posudu.

Pokrivamo folijom. Pečemo na 190 stepeni oko sat.

Nakon toga sklanjamo foliju i zapečemo još nekoliko minuta bez nje.

Paradajz punjen mlevenim mesom i lukom je mnogo ukusan!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: