Ratatuj po naški

Ratatuj po naški
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
10
"Ukusniji i aromatičniji od francuskog, može da bude samo ratatuj po naški"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • paprike - 1 kg
  • paradajz - 2 kg
  • mladi luk - 1 veza
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • biber
  • vegeta - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite patlidžan na kockice. Posolite ih i stavite ih u đevđir da se ocedi gorka voda i nakon toga ih operite.

Očistite paprike od semenki i operite. Secite na kockice ili sitno, zavisi kako izgledaju.

Na isti način uradite sa paradajzom i mladim lukom.

U šerpu sipajte ulje da se ugreva. Kad se ugreje, dodajte patlidžan, paprike i luk i počnite da mešate da se zaprže.

Nakon toga dodajte paradajz i začine i promešajte još mali. Posle smanjite vatru i ostavite da se krčka dok ne ostane na masti.

Posle prebacite smesu u pleh i stavite u rernu na 15 minuta da se malo zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: