Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kroketi»Kroketi sa spanaćem i mocarelom

Kroketi sa spanaćem i mocarelom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Kroketi sa spanaćem i mocarelom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Jednostavno je da zasijate sa svojim kulinarskim sposobnostima - prosto pripremite aromatične krokete sa spanaćem i mocarelom"

Potrebni sastojci

  • spanać - 230 g
  • sveže mleko - 500 g
  • brašno - 60 g
  • mocarela - 125 g, sveža
  • maslac - 25 g
  • ulje - 80 ml
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - da se uvaljaju
  • prezle - da se uvaljaju
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Na kratko blanširajte spanać u vreloj, posoljenoj vodi i ostavite da se ocedi u cediljki, nakon toga ga pasirajte. Sitno iseckajte luk i beli luk.

2. Ugrejte maslac i ulje (80ml) na umerenoj vatri. Porpžite luk dok ne dobiije boju i onda stavite beli luk. Pržite još minut-dva i sipajte odjednom 60 g brašna. Mešajte dok se ne dobije zlatasta boja.

3. Sipajte malo po malo mleka, mutite žicom dok se ne dobije gladak i gust bešamel.

4. U njega dodajte spanać, so po ukusu i beli biber i nastavite da mešate dok smesa ne počne da se odvaja od ivica posude.

5. Skinite sa vatre, ostavite da se ohladi i pomešajte sa sitno iseckanim kockicama mocarele. Namažite po površini sa malo maslaca da se spreči pojava korice. Druga varijanta je da periodično mešajte dok se ne ohladi potpuno. Stavite u frižider na 1-2 sata (nije obavenzno, ali se preporučuje, da bi se bolje steglo)

6. Pripremite tri tanjira, u njih stavite dva umućena jajeta, brašno i prezle.

7. Uzimajte onoliku količinu smese, koliko da stane u zatvoren dlan i oblikujte duguljaste krokete. Uvaljajte ih prvo u brašno, oblikujte ga, posle u jaja i na kraju prezle - tako dok se ne potroši smesa od spanaća.

8. Ugrejte ulje na jakoj vatri i pržite krokete na kratko dok ne dobiju zlatnu boju.

9. Izvadite ih na ubrus, koji će upiti višak masti.

10. Servriajte kao predjelo ili meze u društvu majonez sosa.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: