Način pripreme
U posudu stavite dve vrste mlevenog mesa i dodajte luk, sitno iseckan. Krišku hleba namočite u sveže mleko. Iscedite i stavite u mleveno meso, zajedno sa ostalim sastojcima za ćuftice. Dobro mesite dok se ne dobije celina.
Ostavite u frižideru na nekoliko sati. Izvadite i oblikujte male lopte, uvaljajte u prezle i lagano spljeskajte. Ispržite na masti sa obe strane. Izvadite na ubrus i odvojte.
Napravite paradajz sos tako što u tiganj ili šerpu stavite paradajz pire, zajedno sa bujonom. Kuvajte dok se sos ne zgusti. Dodajte belo vino, maslac, so, šećer, biber i beli luk (koji je prošao kroz presu za beli luk). Ostavite sos na 10 minuta na ringli i isključite.
Skuvajte testeninu u vodi prema uputstvima na pakovanju, sa malo soli i 1 supenom kašikom ulja.
Izvadite, iscedite i rasporedite u tanjire. Odozgo stavite sos, a na njega nekoliko ćuftica.
Testenina sa telećim ćufticama je gotova.