Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile sa svežim kupusom u rerni

Pile sa svežim kupusom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pile sa svežim kupusom u rerni
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Uvek smo spremni za porciju piletine sa kupusom"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (1.3 kg)
  • ulje - 100 ml
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • kupus - 4 kg, sveži kupus
  • paradajz - 500 ml, konzervirani
  • limunska kiselina - 1 kašičica
  • piskavica - 1 grančica, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte kupus na sitno, dodajte so po ukusu i limunsku kiselinu i izgnječite kupus dobro rukama. Stavite kupus u šerpu, dodajte paradajz, 1 šolju tople vode i stavite grančicu piskavice u njega. Kuvajte 30 minuta, uz povremeno mešanje.

Nasecite pile na porcije, operite ga i osušite. Posebno ugrejte ulje, dodajte sitno naseckani luk i beli luk, upržite ih na kratko i stavite nasečeno pile, pospite biberom i posolite po ukusu. Upržite meso do zlatne boje.

Sipajte kupus u pleh i ravnomerno ga rasporedite, porežajte komade piletine u njega i prelijte sve masnoćom od pržene piletine sa lukom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni do željene boje, nakon toga prekrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: