Sutlijaš sa suvim grožđem

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18772
30/10/2017
"Desert je od nas i veličanstven je Prijatno "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano750
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte 3 šolje vode i kuvajte pirinač. Izvadite ga malo pre nego što bude potpuno skuvan.

U drugu šerpu sipajte mleko, narendanu koru limuna, cimet i suvo grožđe. Sačekajte da provri.

Izvadite cimet i dodajte maslac.

U posudi umutite žumanca sa skrobom. Uz pomoć kutlače i žice, promešajte mleko i žumance.

Treba da dodajete po malo mleka i da mešate veoma brzo, da se žumance ne skuva. Vratite na vatru i dodajte pirinač. Sačekajte 5 minuta da se zgusne.

Sipajte smesu u posudice i pecite ih u vodenoj kupci u plehu na 160-170 stepeni.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar