Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Zečetina sa maslacem i belim biberom

Zečetina sa maslacem i belim biberom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Zečetina sa maslacem i belim biberom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sipajte čašu piva i uživajte u ovom super ukusnom mesu zeca"

Potrebni sastojci

  • zec - 1/2 komada
  • maslac - 125 g
  • beli biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca nasecite na porcije i stavite ga da se kuva, ali treba da odstranite penu, koja će se formirati tokom kuvanja.

Ostavite da se kuva na umerenoj vatri, a nakon 40 minuta izvadite meso i probajte da li se kida.

Ako je skuvano, posolite ga sa malo soli i belim biberom. Izvadite meso i ostavite ga da se ocedi od vode.

Pospite meso preostalim biberom, u dubokom tiganju istopite maslac, dodajte meso i pržite ga do zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: