Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Pogače sa zeljem u posudicama

Pogače sa zeljem u posudicama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pogače sa zeljem u posudicama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Ako još niste počeli da koristite posudice za ovakva peciva, krajnje je vreme"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • sveži kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica (puna)
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 900 g
  • za nadev
  • blanširano zelje - 400 g
  • luk - 1/2 komada
  • nana - 1 kašičice
  • kravlji sir - 150 g
  • mast - 1 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili ukusno i vazdušasto testo prvo treba da aktivirate kvasac sa malo toplog mleka (100 ml), šećerom i 2 supene kašike brašna. Promešaje i ostavite da se aktirivra.

Odvojite jedno žumance u šolju sa 1 supenom kašikom i nekoliko kapljica ulja, sa ovom smesom namažite nadošle pogače. Prosejte brašno i sa ostalim sastojcima zamesite lepo, glatko testo.

Pokrijte folijom i ostavite da nadođe. Testo se podeli na onoliko lopti, koliko posudica imate. U kom slučaju u posudice staje od 160 do 200 g. Imajte u vidu da će kada nadođu biti veće.

Prethodno propržite luk sa zeljem, rastopite mast (ako ne volite mast koristite ulje). Od svake lopte razvucite koru, namažite mašću ili ulje, rasporedite zelje i pospite sir.

Uvijte u rolati lagano usučite. Namažite posudicte mašću i pospite sa malo brašna. U svaku stavite rolat, tako što ga uvijete, a unutrašnji kraj izvucite na gore, da se dobije kao ružica. Ostavite da nadođe, namažite sa umućenim žumancem i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: