Karamel kolač sa bundevom i jufkom

30/10/2017
"Nećete prestati dok ne pojedete ceo pleh. Da ne kažete da vas nismo upozorili "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano460
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 g + 2 supene kašike šećera
  • jufka - 100 g, domaća
  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 100 g
  • šećer - 100 g, za karamel
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite bundevu na male komade. Stavite je da se kuva sa 2 supene kašike šećera dok ne omekša. U pleh po celom dnu sipajte 100 g šećera. Stavite ga ugrejanu rernu na 180 stepeni dok se ne karamelizuje.

Preko karamela stavite domaću jufku. Umutite jaja sa preostalim šećerom, dodajte toplo mleko i promešajte. Sipajte smesu preko jufke i dodajte kuvanu bundevu.

Smanjite rernu na 160 stepeni i pecite oko 1 sat na pari. Isključite rernu i ostavite kolač u njoj dok se popuno ne ohladi.

Stavite u frižider na jedan sat i posle okrenite na poslužavnih. Prilikom pečenja deo jufke izađe na površinu, ali kad se okrene ona se prelije.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar