Predivna torta sa orasima

31/10/2017
"Napravite specijalne trenutke još specijalnijim sa ovom raskošnom tortom od oraha "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano871
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • mleveni orasi - 2 šolje
  • kakao - 2 supene kašike
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • krem sir - 125 g
  • za posipanje
  • mleveni orasi
  • grilijaš - 1 i 1/2 šolje šećera i 1 supena kašika maslaca
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Možda je najbolji izbor da napravimo grilijaš, da posle ne bismo prekidali sastavljanje trote. Na vatri rastopite šećer i masalc i dobijeni karamle sravite u odgovarajuću posudu da se stvrdne. Nakon toga sameljite u blenderu ili izgnječite u avanu.

Počinjemo sa pripremom kora. Umutimo jaja i šećer na mekan krem. Dodajemo prosejano brašno i kakao i mutimo dok se ne dobije glatka konsistencija. Nakon toga orasi - ovde ostavljamo mikser i mešamo spatulom.

Pečemo 2 kore (ja pečem u plehu, prečnika 26 cm) u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni u kalupu sa ivicama koje se otvaraju, obložen paprom za pečenje. Pečemo oko 15 minuta, ali ipak proveravamo čačkalicom za zube, zato što kore, pretežno od oraha budu malo brže.

Kad ispečemo kore, ostavljamo ih da se ohlade i počinjemo sa kremom. Umutimo maskarpone sa šećerom i dodajemo pavlaku i na kraju umutimo i krem sir.

Počinjemo sa satavljanjem torte. Prvu koru prelivamo vrelim sirupom, koji se sastoji od šećera i vode (proporcije su 2 šolje šećera i 1 šolja vode) mažemo kremom (malo manje od pola) i posipamo krokanom. Drugu koru prelijemo mažemo preostalim kremom celu tortu i posipamo grilijašem i orasima.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar