Način pripreme
Možda je najbolji izbor da napravimo grilijaš, da posle ne bismo prekidali sastavljanje trote. Na vatri rastopite šećer i masalc i dobijeni karamle sravite u odgovarajuću posudu da se stvrdne. Nakon toga sameljite u blenderu ili izgnječite u avanu.
Počinjemo sa pripremom kora. Umutimo jaja i šećer na mekan krem. Dodajemo prosejano brašno i kakao i mutimo dok se ne dobije glatka konsistencija. Nakon toga orasi - ovde ostavljamo mikser i mešamo spatulom.
Pečemo 2 kore (ja pečem u plehu, prečnika 26 cm) u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni u kalupu sa ivicama koje se otvaraju, obložen paprom za pečenje. Pečemo oko 15 minuta, ali ipak proveravamo čačkalicom za zube, zato što kore, pretežno od oraha budu malo brže.
Kad ispečemo kore, ostavljamo ih da se ohlade i počinjemo sa kremom. Umutimo maskarpone sa šećerom i dodajemo pavlaku i na kraju umutimo i krem sir.
Počinjemo sa satavljanjem torte. Prvu koru prelivamo vrelim sirupom, koji se sastoji od šećera i vode (proporcije su 2 šolje šećera i 1 šolja vode) mažemo kremom (malo manje od pola) i posipamo krokanom. Drugu koru prelijemo mažemo preostalim kremom celu tortu i posipamo grilijašem i orasima.
Neka vam je slatko!