Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofne iz bugarskog grada Kazanluka

Krofne iz bugarskog grada Kazanluka

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Krofne iz bugarskog grada Kazanluka
Fotografije: Diana Kostova
2 / 7sa Videom
31/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Klasika je klasika, a ove krofnice su jedinstvenog ukusa i za male i za velike"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 500 ml
  • kvasac - 1/ kocke, svež (20 g)
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu i postepeno u njoj promešajte šećer, so i kvasac. Nakon toga, postepeno dodajte brašno u etapama i mešajte dok ne potrošite brašno. Treba da dobijete retko testo, koje zatim ostavite 40 minuta da raste.

Ugrejte ulje (oko 5-6 cm) u dubokoj posudi. Testo za krofnice iz Kazanluka stavite u specijalni špric za krofnice, a ako ga nemate, uzimajte kašikom od testa i spuštajte u vrelo ulje.

Krofnice se veoma brzo prže, zato ih odmah okrećite, a gotove vadite na rešetku da se ocede. Ako ih stavljate na kuhinjski ubrus, neće biti hrskave sa obe strane.

Krofnice iz Kazanluka poslužite sa šećerom u prahu, slatkom po izboru ili medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: