Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofne iz bugarskog grada Kazanluka

Krofne iz bugarskog grada Kazanluka

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Klasika je klasika, a ove krofnice su jedinstvenog ukusa i za male i za velike"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 500 ml
  • kvasac - 1/ kocke, svež (20 g)
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu i postepeno u njoj promešajte šećer, so i kvasac. Nakon toga, postepeno dodajte brašno u etapama i mešajte dok ne potrošite brašno. Treba da dobijete retko testo, koje zatim ostavite 40 minuta da raste.

Ugrejte ulje (oko 5-6 cm) u dubokoj posudi. Testo za krofnice iz Kazanluka stavite u specijalni špric za krofnice, a ako ga nemate, uzimajte kašikom od testa i spuštajte u vrelo ulje.

Krofnice se veoma brzo prže, zato ih odmah okrećite, a gotove vadite na rešetku da se ocede. Ako ih stavljate na kuhinjski ubrus, neće biti hrskave sa obe strane.

Krofnice iz Kazanluka poslužite sa šećerom u prahu, slatkom po izboru ili medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: