Uzbekistanski pilav sa teletinom

Uzbekistanski pilav sa teletinom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
266
316
31/10/2017
"Tradicija je da se ovaj pilav jede prstima i zgog toga smelo kažemo da ćete polizati prste"
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano835
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na komade i skuvajte ga u slanoj vodi.

Luk nasecite i upržite. Pirinač prodinstajte u istoj masnoći. Prebacite ga u meso. Po potrebi, dolijte još vode.

Šargarepu narendajte. Dodajte je u pirinač i meso zajedno sa belim lukom, koji ne ljuštite, već stavite celu glavicu i dodajte ljutu papriku.

Jelo pripremajte na veoma slaboj vatri. Šerpu možete umotati i krpom oko poklopca, kako bi se bolje skuvalo.

Pre serviranja dodajte biber.

Tradicionalno jelo Uzbekistana koje se jede rukama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar