Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pilav»Uzbekistanski pilav sa teletinom

Uzbekistanski pilav sa teletinom

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
1471947335
Uzbekistanski pilav sa teletinom
Fotografije: Potrebitel#184319
2 / 3
31/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Tradicija je da se ovaj pilav jede prstima i zgog toga smelo kažemo da ćete polizati prste"

Potrebni sastojci

  • teletina - 1 kg
  • pirinač - 500 g
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - 1 šoljica
  • ljuta paprika - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na komade i skuvajte ga u slanoj vodi.

Luk nasecite i upržite. Pirinač prodinstajte u istoj masnoći. Prebacite ga u meso. Po potrebi, dolijte još vode.

Šargarepu narendajte. Dodajte je u pirinač i meso zajedno sa belim lukom, koji ne ljuštite, već stavite celu glavicu i dodajte ljutu papriku.

Jelo pripremajte na veoma slaboj vatri. Šerpu možete umotati i krpom oko poklopca, kako bi se bolje skuvalo.

Pre serviranja dodajte biber.

Tradicionalno jelo Uzbekistana koje se jede rukama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: