Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Torta od krompira sa prazilukom i svinjskim mesom

Torta od krompira sa prazilukom i svinjskim mesom

Torta od krompira sa prazilukom i svinjskim mesom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Torta uz koju poslužujemo pivo – mora biti jedinstveno ukusna"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • maslac - 60 g, ukupno
  • praziluk - 1 struk
  • jaje - 1 komad
  • svinjsko meso - 300 g
  • slanina - 2 trake
  • ulje - 4 - 5 kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - za posipanje 40 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike, za premazivanje
  • origano - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i nasecite na krupno. Skuvajte ih u slanoj vodi i ocedite. Izgnječite ih u pire sa 50 g maslaca, dodajte jaje i smesu podelite na 2 dela.

U tiganju ugrejte ulje, upržite naseckani praziluk na 2-3 minuta, dodajte svinjsko meso, nasečeno na male zalogaje i sitno seckanu slaninu.

Upržite sve do zlatne boje, posolite, dodajte biber, čubar i na kraju alevu papriku. Promešajte i skinite sa vatre.

U maloj tepsiji, na papiru za pečenje, koji ste premazali uljem, napravite koru od krompir pirea uz pomoć kašike. Preko nje sipajte nadev, a odozgo prekrijte drugu polovinu krompira.

Premažite sve kiselom pavlakom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Izvadite i odozgo pospite rendanim kačkavaljem.

Vratite u rernu da porumeni. Izvadite tortu u tanjir i ukrasite po želji.

Ukusno i običnim danima i za praznike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: