Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Klasični čorbast pasulj

Klasični čorbast pasulj

Klasični čorbast pasulj
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Čorbast pasulj, koji svi toliko volimo"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • nana
  • čubar
  • peršun
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Uveče potopite pasulj u vodu. Pre nego što ga stavite da se kuva, dobro ga isperite.

Stavite u odgovarajuću posudu za kuvanje i nalijte vodom (dovoljnu količinu, jer tokom kuvanja pasulj nabubri i tečnost ispari, a po potrebi dodajte još vode).

Dodajte sitno seckani luk i šargarepu. Dodajte sitno seckanu papriku. Dodajte ulje i alevu papriku. Ostavite pasulj da se krčka na laganoj vatri dok ne bude spreman (kada pasulj omekša gotov je).

Na kraju kuvanja dodajte so i začine. Poslužite sa ljutim papričicama.

Recept za čorbast pasulj je gotov, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: