Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene kajsije sa medom i maskarponeom

Pečene kajsije sa medom i maskarponeom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pečene kajsije sa medom i maskarponeom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
16 min.
Porcije
3
"Bogat brz dezert koji postaje omiljen od prvog zalogaja!"

Potrebni sastojci

  • kajsije - 6 komada
  • maskarpone - 120 g
  • med - 3 kašičice ili po ukusu
  • maslac - 10 g
  • šećer - za valjanje
  • grilijaš - za posipanje
  • menta - za posipanje (sveža)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite kajsije na pola i odstranite koštice. Operite dobro i uvaljajte u kristal šećer.

2. Zagrejte maslac u tiganju na srednjoj vatri (možete da kanete nekoliko kapi maslinovog ulja da se osigurate da neće da pregori). Stavite kajsije s mesnatim delom na dole i zapecite dok ne počnu da se karamelizuju od šećera i maslaca. Okrenite i s druge strane, dok pojačavate malo vatru. Po 2-3 minuta sa svake strane je dovoljno.

3. Zapečene i karamelizovane kajsije ostavite da se blago ohlade i za to vreme pomešajte maskarpone sa medom u gladak krem.

4. Stavite po kašiku krema preko svake polovine kajsije i pospite grilijašem i iseckanim listovima mente za svežinu.

5. Servirajte blago tople ili potpuno ohlađene - u oba slučaja su neverovatno ukusne.

Bogat brz desert koji postaje omiljen od prvog zalogaja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: