Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa pečurkama i krompirom u sosu od pavlake

Piletina sa pečurkama i krompirom u sosu od pavlake

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Piletina sa pečurkama i krompirom u sosu od pavlake
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Poželeli ste nešto ukusno? Evo i našeg predloga"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada, parti
  • pečurke - 250 g
  • krompir - 500 g
  • paradajz - 1 - 2 komada, iz konzerve
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • bujon - 200 ml, pileći
  • pavlaka - 100 ml
  • kačkavalj - 50 g
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite batake. Pospite ih solju i biberom. Oljuštite i isecite krompir na kriške. U tiganju zagrejte malo ulja.

Dodajte čenove belog luka i ispržite krompir da bude pol gotov. Izvadite ga u tanjir i u istoj masnoći ispržite batake. Izvadite i njih u tanjir. Dolijte malo masnoće i ispržite pečurke.

Nakon toga dodajte izgnječeni paradajz, dodajte meso i nalijte bujon. Dodajte začine i ostavite na ringli da vri oko desetak minuta.

U podmazanu posudu za pečenje poređajte krompir. Preko njih naređajte batake i prelijte sosom. Ako je neophodno dolijte još bujona. Pecite na 200 stepeni, oko 40 minuta.

Pred kraj izvadite posudu, pospite narendanim kačkavaljem i prelijte pavlakom. Vratite u rernu na nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: