Način pripreme
1. Isecite i pripemite svo povrće - šargarepu, papriku i tikvicu na male kockice, artičoku na četvrtine, mladi beli luk na komade, približno 1-2 cm. Čenove belog luka, paradajz i luk izrendajte.
2. U pleh za paelju ili drugi, koji imate (da bude prečnika približno velićine ringle u kojoj ćete kuvati) ugrejte maslinovo ulje i stavite svo povrće bez paradajza i rendanih čenova belog luka. Pospite sa malo soli i vode da omekšaju i da se izdinstaju dobro.
3. Kuvajte oko 10 minuta i dodajte paradajz i beli luk, zajedno sa alevom paprikom, kurkumom i vinom. Pržite još 4-5 minuta. Da ne bi zagorelo, možete dodati još malo vode.
4. Sipajte fidu i promešajte dok se ne oboji i ravnomerno rasporedi između ostalih sastojaka. Pržite kaganom sipajte bujon i stavite šafran.
5. Kuvajte 5 do 7 minuta na umerenoj vatri i skinite. Pokrijte folijom i krpom na 5-10 minuta i servirajte.
Neka vam je slatko!